SOSU-hjælper eller SOSU-assistent?

 

Fremover skal du træffe et valg, allerede når du starter på grundforløb 2.

Vi leder efter dig, der vil andre det godt! Uddannelserne til SOSU-hjælper og SOSU-assistent er uddannelser i livskvalitet. Du skal have mod på mennesker og være klar til at hjælpe andre med høj faglighed og professionalitet.

 

Uddannelserne er blevet tilpasset ændringerne i jobområdet og profilen for hver uddannelse er blevet mere tydelig. Social- og sundhedshjælperen får en skærpet profil med fokus på professionel omsorg og praktisk hjælp ud fra et rehabiliterende perspektiv.

 

Social- og sundhedsassistentens profil skærpes inden for professionel helhedsorienteret sygepleje og rehabilitering, og fokus på tværfagligt samarbejde i det sammenhængende sundhedsvæsen.

 

Klik på billedet for at se en oversigt over de nye uddannelser. 

 

uddoversigt_pp

 

 

Hvis du allerede er uddannet SOSU-hjælper, kan du stadig søge ind på uddannelsen til SOSU-assistent. Alle elever får en personlig uddannelsesplan, hvor vi bl.a. tager højde for dine erfaringer med job og uddannelse.

Hvis du tager den nye uddannelse til SOSU-hjælper gælder det samme, – du kan godt søge ind på assistentuddannelsen bagefter. Du vil få merit for SOSU-hjælperuddannelsen (ca. 6 måneder), og vi kigger på dine øvrige erfaringer.

Vær opmærksom på, at den afkortning du får i din personlige uddannelsesplan, placeres i starten af uddannelsen. Det betyder, at du ikke kan regne med de fastsatte startdatoer. 

 

Læs mere om de nye uddannelser

 

Social- og sundhedshjælper

Social- og sundhedsassistent