Nye SOSU-uddannelser 2017

Share

sosunye

SOSU-hjælper eller SOSU-assistent?

Fremover skal du træffe et valg, allerede når du starter på grundforløb 2.

Vi leder efter dig, der vil andre det godt! Uddannelserne til SOSU-hjælper og SOSU-assistent er uddannelser i livskvalitet. Du skal have mod på mennesker og være klar til at hjælpe andre med høj faglighed og professionalitet.

Uddannelserne er blevet tilpasset ændringerne i jobområdet og profilen for hver uddannelse er blevet mere tydelig. Social- og sundhedshjælperen får en skærpet profil med fokus på professionel omsorg og praktisk hjælp ud fra et rehabiliterende perspektiv.

Social- og sundhedsassistentens profil skærpes inden for professionel helhedsorienteret sygepleje og rehabilitering, og fokus på tværfagligt samarbejde i det sammenhængende sundhedsvæsen.

Klik på billedet for at se en oversigt over de nye uddannelser

uddoversigt_eud_2017_foto

 

Hvis du allerede er uddannet SOSU-hjælper, kan du stadig søge ind på uddannelsen til SOSU-assistent. Alle elever får en personlig uddannelsesplan, hvor vi bl.a. tager højde for dine erfaringer med job og uddannelse.

Hvis du starter på den nye uddannelse til SOSU-hjælper, har du stadig mulighed for at søge optagelse på uddannelsen til SOSU-assistent bagefter. Du vil få merit for din uddannelse (ca. 6 måneder), og vi kigger på dine øvrige erfaringer.

Vær opmærksom på, at den afkortning du får i din personlige uddannelsesplan, placeres i starten af uddannelsen. Det betyder, at du ikke kan regne med de fastsatte startdatoer. 

Læs mere om de nye uddannelser

Social- og sundhedshjælper

Social- og sundhedsassistent